Ramadan 2024

Vår älskade månad är nu här – Ramadan!

Det är en tid då vi som Muslim Aid Sverige förenas och låter våra hjärtan mjukna, samtidigt som vi påminns om våra medmänniskor i nöd. Under årets Ramadan strävar Muslim aid, med ert stöd, att rädda liv över hela världen.

Ramadan - en tid för självreflektion och förbättring

Vad innebär Ramadan?

Ramadan är en exceptionell period som berör muslimer på djupet. Den fungerar som en helande kraft för själen, ger oss möjlighet att fördjupa vår relation med Allah och erbjuder en unik chans till personlig tillväxt och inre förbättring.

Denna heliga månad uppmanar oss att reflektera över våra handlingar och sträva efter att bli bättre människor. Det är en tid då vi kan använda vår styrka och påverkan för att göra verklig skillnad i människors liv, vare sig det är genom små, vardagliga handlingar eller större, mer omfattande insatser.

Tillsammans kan vi skapa en positiv förändring och sprida kärlek, medkänsla och godhet runt omkring oss.

När är Ramadan 2024?

I år påbörjas den första fastedagen den 11:e Mars och den sista fastedagen infaller den 9:e April, med Eid al-Fitr (Fitrana) den 10:e April.

Må denna Ramadan fylla oss med välsignelse och inspiration att göra skillnad.

Zakat Al-Fitr

Zakat är en grundpelare inom Islam – ett sätt att lindra lidande och skapa positiv utveckling för människor i utsatthet. Zakat al Fitr är en gåva som säkerställer att människor i fattigdom och utsatthet kan fira eid. Summan beräknas per familjemedlem och uppgår till 100 kr per person. Gåvan kan skänkas fram till eid-bönen, men det är mer givande att skänka den så snart som möjligt.

Betala din zakat al-fitr här eller Swisha till 123 167 07 28 och märk med ”FITR”.

Matpaket - gåvan som sprider glädje
Vi står mitt i en global hungerkris. Miljontals människor över hela världen är bara ett steg från svält. När vi bryter fastan går många fortfarande hungriga. Matpaket är en praktisk gåva som mättar människor i behov och stödjer lokala ekonomier genom att vi köper in varor lokalt.

Under Ramadan 2023 distribuerade vi 129,190 matpaket, nådde 590,075 människor i 25 länder och spenderade 98.7 miljoner kronor.

För 750 kronor eller en valfri summa kan du, tillsammans med oss på Muslim Aid Sverige, delta under Ramadan 2024 och dela ut matpaket med högt näringsvärde som även anpassas till lokala traditioner!

Vår älskade månad är nu här – Ramadan! Det är en tid då vi som Muslim Aid Sverige förenas och låter våra hjärtan mjukna, samtidigt som vi påminns om våra medmänniskor i nöd. Under årets Ramadan strävar Muslim aid, med ert stöd, att rädda liv över hela världen. Ramadan - en tid för självreflektion och […]