Där behövet är som störst
zakat-al-fitr

Zakat al-Fitr

När du ger Zakat al-Fitr ökar din fasta i belöning. Med en avgift på 85 kr per person kommer din donation att ge en näringsrik måltid för någon som lever i fattigdom.

zakat-al-fitr

Zakat al-Fitr

När du ger Zakat al-Fitr ökar din fasta i belöning. Med en avgift på 85 kr per person kommer din donation att ge en näringsrik måltid för någon som lever i fattigdom.

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.

Välj belopp ovan och klicka på knappen nedan för att göra en kortbetalning.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy samt att Muslim Aid kan skicka information till mig.


zakat-al-fitr

Zakat al-Fitr

Zakat al-Fitr är obligatoriskt för alla muslimer oavsett ålder eller ekonomisk ställning. Det enda undantaget är för dem som inte har en sa' (ungefär 2,6 - 3 kg) av deras mat som överstiger deras behov.

Enstaka betalning

85 kr per person

170 kr 2 personer

255 kr 3 personer

340 kr 4 personer

425 kr 5 personer

510 kr 6 personer

Din Zakat al-Fitr kan förse en behövande med mat

När du ger Zakat al-Fitr ökar din fasta i belöning. Med 85 kr per person kommer din donation att ge en näringsrik måltid för någon som lever i fattigdom.

Donera nu så kan du känna dig fantastisk

Din donation ger en sa' av mat, per person och ska betalas för dig själv och alla beroende av dig. Din generositet gör det möjligt för någon som svälter att äta en måltid som stillar deras hunger och ger dem energi. Zakat al-Fitr kommer från Sunnah av vår älskade profet (fvöh).

”Allahs budbärare (fvöh) ordinerade Zakat al-Fitr för att rena den fastande personen från dåliga ord eller handlingar och för att ge mat till de behövande. Det accepteras som Zakat för den person som ger det före Eid-bönen; men det är en sadaqah för den som ger den efter bönen. ”

[Dawud]

Känn dig fantastisk - rena din Ramadan

Att betala Zakat al-Fitr avslutar din dyrkan för Ramadan och fungerar som ett medel för rening för din fasta. Det sägs rena fastan från dåliga ord eller handlingar som kan ha upphävt din belöning. Genom att betala Zakat al-Fitr kan du också se till att någon i nöd kan fira Eid med en god måltid. Din donation kan lyfta humöret och mätta magen på någon som har upplevt krig eller tragedi och nu är fast i fattigdom.

Din Zakat al-Fitr - där den behövs mest

Muslim Aid Sweden arbetar med samhällen runt om i världen som lever i desperata förhållanden. Vårt arbete med Need is Greatest innebär nödåtgärder och hållbara utvecklingsprojekt. Det hjälper några av världens mest desperata människor, inklusive de som riskerar  undernäring och svält.

Med ditt stöd kan vi erbjuda:

  • Näring för gravida kvinnor, bebisar och äldre
  • Stabil matförsörjning till familjer i behov
  • Nödpaket för dem som hamnar i krig eller naturkatastrofer
  • Sysselsättningsstöd inklusive boskap och grödor
  • Din donation kan göra en skillnad

Människor över hela världen som lever under svåra förhållanden litar på ditt stöd. Måltiden som du tillhandahåller kan vara den enda tillräckliga måltiden de har ätit på veckor. Det kan vara det enda de ser fram emot.

Din generositet nu, före Eid-bönen, betyder att människor i nöd kommer att kunna få en måltid före deras Eid, precis som de förtjänar. Det kommer också att räknas som Zakat för dig, öka din belöning och rena din dyrkan.

Donera nu och känn dig fantastisk denna Eid.

På muslimaid.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.