Där behövet är som störst
yamina-mataban

Yaminas Utbildningscenter i Mataban, Somalia

För 10 år sedan drabbades Somalia av den värsta torkan på över 60 år. Över 280.000 personer svälte till döds som följd av den extrema situationen. Hjälp oss försörja Yaminas Utbildningscenter i Mataban, Somalia!   

yamina-mataban

Yaminas Utbildningscenter i Mataban, Somalia

För 10 år sedan drabbades Somalia av den värsta torkan på över 60 år. Över 280.000 personer svälte till döds som följd av den extrema situationen. Hjälp oss försörja Yaminas Utbildningscenter i Mataban, Somalia!   

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.

Välj belopp ovan och klicka på knappen nedan för att göra en kortbetalning.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy samt att Muslim Aid kan skicka information till mig.

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.
Vi hämtar och sparar dina personuppgifter.

Namn

Gatuadress

Postnr och ort

Välj din bank och legitimera dig med Mobilt BankID för att hämta och välja ditt bankkonto för ditt autogiro.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy och jag godkänner även Muslim Aids Allmänna villkor för Autogiro.

Vidare godkänner jag att en kontoinformationstjänst tillhandahålls i enlighet med Billecta Payments användarvillkor.


yamina-mataban

Yaminas Utbildningscenter i Mataban, Somalia

Salam / Hej!

Jag heter Cherin och i samarbete med Muslim Aid Sweden kommer vi nu ta över min mamma Yaminas utbildiningscenter i Mataban, Somalia. 

För 10 år sedan drabbades Somalia av den värsta torkan på över 60 år.

Över 280 000 personer svälte till döds som följd av den extrema situationen. 

Min mor Yamina Elbachir och min extramamma Hawa Warsame blev  kontaktade av bekanta som direkt kunde berätta hur svår situationen egentligen var.  Lidandet var obeskrivligt. Min mamma bestämde sig för att göra det lilla hon kunde och åtog sig att försörja  5-6 personer genom att skicka pengar till Hawas  familj som gav personerna pengar.

Ryktet spred sig  och varje dag besökte nya personer familjen i hopp om att även de kunde bli försörjda. Samtalen från Somalia duggade tätt. Min mor hade inte hjärta att säga nej. Ett nej innebar då att personen skulle svälta till döds. 

Utbildningscenter i Mataban

Min mamma bestämde sig för att köpa en bit mark i Mataban och byggde baracker  där de som behövde hjälp  kunde komma. Eftersom majoriteten var föräldralösa barn såg vi till att det fanns "mammor" som tog hand om barnen. I varje barack fanns en mamma och en grupp barn. Som mest försörjde mamma och Hawa över 100 personer. 

Som du förstår har det varit kostsamt. Varje månad vrider och vänder mina kära mammor på kronorna. Frågar runt bland vänner och bekanta. En ordnade så man kunde dra in vatten. En byggde en mur runt barnhemmet. Man såg till att få dit en lärare som kunde undervisa barnen. Mammorna som lagade mat och städade skulle också få betalt. Mamma bestämde är att köpa in får och getter, kanske kunde de bli självförsörjande  genom att sälja kött och mjölk? Djuren drabbad av sjukdom och nästan alla dör. Det köps in nya djur.

Barnen växer och blir vuxna, vissa lämnar och nya anländer. 

Mina barn vill ha finkläder till Eid, vad kan du bidra med? Jag tror att alla som känner min mamma fått den frågan av henne. 

Jag vet att en av min mors stora rädslor här i livet är att något ska hända henne och att de barn som nu befinnar sig i utbildningscentret ska stå helt utan försörjning. Det är därför en stor lättnad att MUSLIM AID SWEDEN nu bestämt sig för att ta över skötseln av utbildningscentret. 

En brunn till utbildiningscentret

För en tid sedan gjorde jag en insamling till att gräva en brunn vid utbildningscentret. Brunnen visade ut tyvärr vara betydligt mer kostsam än en slant vi fick ihop. Det var dessutom  mer komplicerat  än vi trodde att finna någon som kunde gräva brunnen. Pengarna överfördes i sin helhet till Muslim Aid Sweden som nu tagit på sig att gräva brunnen också.

Ni förstår vart detta är på väg. Vi behöver er hjälp.  Vi behöver se till att få in tillräckligt med pengar för att gräva brunnen. Det saknas ca 40 000kr för det. Och utbildningscentret och barackerna måste rustas upp.  Ni, och bara ni kan göra det möjligt. 

Stöd Yaminas utbildningscenter genom att bli månadsgivare eller ge en engångsgåva nu! 

På muslimaid.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.