Där behövet är som störst
water

Vatten

Över hela världen har runt 2,1 miljarder människor fortfarande inte tillgång till säkert dricksvatten. Brist på sanitet och säkert dricksvatten är fortfarande ett av de största hoten för de som lever i fattigdom och underutvecklade länder. Alla har rätt till vatten, alla har rätt till liv. Donera idag.  

water

Vatten

Över hela världen har runt 2,1 miljarder människor fortfarande inte tillgång till säkert dricksvatten. Brist på sanitet och säkert dricksvatten är fortfarande ett av de största hoten för de som lever i fattigdom och underutvecklade länder. Alla har rätt till vatten, alla har rätt till liv. Donera idag.  

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.

Välj belopp ovan och klicka på knappen nedan för att göra en kortbetalning.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy samt att Muslim Aid kan skicka information till mig.

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.
Vi hämtar och sparar dina personuppgifter.

Namn

Gatuadress

Postnr och ort

Välj din bank och legitimera dig med Mobilt BankID för att hämta och välja ditt bankkonto för ditt autogiro.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy och jag godkänner även Muslim Aids Allmänna villkor för Autogiro.

Vidare godkänner jag att en kontoinformationstjänst tillhandahålls i enlighet med Billecta Payments användarvillkor.


water

Vatten

Allahs budbärare (pbuh) frågades: ”Vilken välgörenhet är bäst?” Han svarade, ”(tillhandahåller) vatten”.

(Abu Dawud)

Utan rent vatten dör tusentals människor varje dag.

Idag har över 2,1 miljarder människor fortfarande inte tillgång till säkert dricksvatten över hela världen.

Över 340 000 barn under fem år dör varje år av uttorkning orsakad av diarré och vattenburen sjukdom. (FN 2017)

Brist på sanitet och säkert dricksvatten är fortfarande ett av de största hoten mot livet för de som lever i fattigdom och underutvecklade länder.

Rent dricksvatten är allt som krävs för att rädda deras liv. Kommer du att hjälpa?

Och vem som räddar en (liv) - det är som om han har räddat hela mänskligheten
(Koranen, 5:32)

Din donation till vår Water Appeal kan hjälpa oss att leverera WASH-projekt över hela världen (vatten, sanitet och hygien).

Från konfliktzonerna i Gaza där grundläggande tjänster har förstörts, till avlägsna samhällen i Somalia som lever med extremt torka, till flyktinglägren i Jordanien där berövningen råder - din generositet kan hjälpa oss att skydda människor och släcka deras törst.

Vatten - den viktiga livskällan som fortsätter att ge.

Den donation du ger kan hjälpa oss att bygga solenergidrivna vattenstationer, vattenledningar och infrastruktur, latrines, vattenstationer eller gräva en brunn. Dessa kan betjäna skolor, byar eller krigsrivna samhällen.

Din generositet kan säkerställa att vi kan tjäna hela samhällen i månader eller till och med år, skydda dem mot sjukdomar och ge dem sina grundläggande mänskliga rättigheter. Din donation till vår Water Appeal är en Sadaqah Jariyah - en välgörenhetsorganisation som fortsätter att gynna andra och rädda fler och fler liv varje dag.

Allahs budbärare (PBUH) sade: "När en man dör, slutar hans gärningar med undantag för tre saker: Sadaqah Jariyah (oupphörlig välgörenhet); en kunskap som är till nytta, eller en dygdig ättling som ber för honom (för den avlidne )."

(Muslim).

Under 2018 levererade brunnarna du hjälpte oss att bygga viktigt rent vatten till över 45 000 personer.

Jemen är ett av världens mest vattensna knappa länder. De senaste årens stora torka har förvärrat situationen och kastat landet i omfattande hungersnöd. Över hälften av den jemenitiska befolkningen är fortfarande i brådskande behov av säkert dricksvatten. 2,5 miljoner barn har en omedelbar risk för sjukdom och död.

Förutom nödhjälp arbetar vi hårt för att installera regnvattenavverkningssystem för att samla säsongsregn och skydda samhällen från ytterligare svårigheter. Våra WASH-anläggningar förbättrar tillgången till vatten, folkhälsa och hygien. Dina donationer har hjälpt oss att stödja över 6000 personer så länge vi fortsätter att ge dem livräddande rent vatten.

I Gaza är 96% av det tillgängliga vattnet förorenat av avloppsvatten. Passar inte som livsmedel och orsakar livshotande sjukdomar i en region där människor kämpar med krig och konflikter. Dina donationer har inneburit att 83.750 personer via våra partnerkontor har fått tillgång till rent vatten sedan början av detta år.

Våra avsaltningsanläggningar är solenergi och installeras i skolor, dagisar och hälsocentraler. Hittills har vi installerat 51 enheter, vilket gör det möjligt för barn och samhällets medlemmar att få tillgång till mer än 250 000 liter säkert dricksvatten varje dag.

Alla har rätt till vatten. Alla har rätt till liv.

Donera i dag så kan du rädda familjer runt om i världen genom att skydda dem mot sjukdom och släcka deras törst.

Ge idag. Ge vatten.

800 kr Vatten

Kan förse en person med rent säkert dricksvatten under ett år

1 500 kr akut
Kan förse en familj med en nödtillförsel av vatten

2 500 kr Hållbara lösningar
Kan hjälpa till att bidra till hållbara vattenlösningar till torka påverkade samhällen.

På muslimaid.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.