Där behövet är som störst
orphans-widows

Föräldrarlösa & änkor

Över hela världen har miljoner familjer rivits isär med avlidna makar och fadrar på grund av pågående krig, förföljelse, fattigdom eller naturkatastrof. Föräldralösa barn och änkor lämnas att sköta sig själva och behöver ditt stöd för att överleva. 

orphans-widows

Föräldrarlösa & änkor

Över hela världen har miljoner familjer rivits isär med avlidna makar och fadrar på grund av pågående krig, förföljelse, fattigdom eller naturkatastrof. Föräldralösa barn och änkor lämnas att sköta sig själva och behöver ditt stöd för att överleva. 

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.

Välj belopp ovan och klicka på knappen nedan för att göra en kortbetalning.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy samt att Muslim Aid kan skicka information till mig.

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.
Vi hämtar och sparar dina personuppgifter.

Namn

Gatuadress

Postnr och ort

Välj din bank och legitimera dig med Mobilt BankID för att hämta och välja ditt bankkonto för ditt autogiro.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy och jag godkänner även Muslim Aids Allmänna villkor för Autogiro.

Vidare godkänner jag att en kontoinformationstjänst tillhandahålls i enlighet med Billecta Payments användarvillkor.


orphans-widows

Föräldrarlösa & änkor

Med cirka 41,3 miljoner internt fördrivna människor över hela världen har många familjer upplevt en ersättningsbar förlust.

Hustrur och barn har blivit kvar och sorgade - förlorade inte bara en älskad man utan de små ekonomiska inkomster som de hade. Nu änka och föräldralösa, möter de den svåraste omständigheten bara för att överleva varje dag.

Ingen tid att sörja.

Över hela världen har fattigdom, krig och naturkatastrof krävt många liv. För många samhällen har män tappat livet i sina ansträngningar att skydda sina familjer.

I Syrien har kvinnor varit tvungna att bevittna sina nära och kära dödade i ett krig som inte visar några tecken på lätthet. I Gaza har årtionden av konflikter skurit ihop generationer och slog ner unga män i deras främsta liv. I Indonesien har flera jordbävningar och leroskred dödat hundratals, vilket har lämnat familjerna och livet aldrig detsamma.

Ensam, i chock, kämpar för att överleva.

Enka kvinnor står inför den ultimata kampen för att lugna, trösta och ge flera barn som sorgar för sin far. Utan möjlighet att arbeta, ingen hjälp med barnomsorg och bo i skyddsrum eller provisoriska hem är livet tufft. Grundläggande mänskliga nödvändigheter som värme och mat är en kamp. Rent rinnande vatten är en lyx. Utbildning är bara en dröm. Och sorgen slutar aldrig.

Ge dem det stöd och komfort som de behöver.

Muslim Aid har aktivt arbetat i regioner runt om i världen för att ge samhällets mest utsatta människor det stöd de behöver. Med ditt stöd tillhandahåller vi:

  • Ge näring till barn, gravida och ammande mödrar
  • Lever försörjning och färdighetsträning för att ge änkor en inkomst
  • Stöd över 1400 föräldralösa barn och barn genom sponsringsprogram för barn
  • Erbjud trauma-rådgivning och stöd för dem som har drabbats av konflikten och förlorat sina nära och kära
  • Stöd nyfödda kliniker för spädbarn

Du kan hjälpa dem att återuppbygga sina liv.

Dina vänliga donationer till vår änka och föräldralös överklagande kan hjälpa oss att leverera dessa tjänster och hjälpa kvinnor och barn att sörja och återhämta sig. Du kan hjälpa dem att ge dem omedelbar hjälp som de behöver som mat och skydd, samt ge dem möjligheter och utbildning genom våra färdighetsprogram.

Med ditt stöd kan de börja se fram emot morgondagens och ljusare, starkare framtid.

På muslimaid.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.