Där behövet är som störst
nodlage-i-jemen

Nödläge i Jemen

Cirka 22 miljoner människor i Jemen är i desperat behov av hjälp. Krig och fattigdom har skapat världens värsta humanitära katastrof där många riskerar svält, de är i desperat behov av ditt stöd.

nodlage-i-jemen

Nödläge i Jemen

Cirka 22 miljoner människor i Jemen är i desperat behov av hjälp. Krig och fattigdom har skapat världens värsta humanitära katastrof där många riskerar svält, de är i desperat behov av ditt stöd.

Bekräftelse för din betalning skickas via e-post.

Välj belopp ovan och klicka på knappen nedan för att göra en kortbetalning.

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Muslim Aids integritetspolicy samt att Muslim Aid kan skicka information till mig.


nodlage-i-jemen

Nödläge i Jemen

Över 8,4 miljoner människor kämpar. Ett barn under fem år dör var tionde minut.

Spänningarna i Jemen fortsätter, vilket lägger ytterligare belastning på samhället. Livsmedelskedjorna är förstörda, miljoner är allvarligt undernärda och alltmer svaga. De äldre, gravida kvinnor och spädbarn är i betydande fara. 

Tusentals liv är förstörda och ännu fler i riskzonen

Konflikten började 2015 och har orsakat fullständig förödelse. Hem, skolor och företag har alla blivit förstörda vilket lett till en ekonomi som kollapsat. Hittills har mer än 9 000 människor dött och 50 000 skadats. Landets huvudsakliga import av mat, bränsle och nödvändiga leveranser har drabbats av problem, vilket lämnar kvar de som varje dag kämpar för sina liv.

Detta är en humanitär kris och den händer nu

Miljoner människor riskerar svält, sjukdom och våld. Med en konflikt som eskalerar är mat och medicinsk utrustning otillräcklig trots pågående insatser från välgörenhetsorganisationer och FN angående vapenvila.

Tusentals hem har blivit förstörda, familjer har lämnats utan tak över sin huvuden. Under konflikten 2014 blev mer än 140 000 hem skadade med nära 15 000 antingen allvarligt skadade eller totalt förstörda.

Vi kan hjälpa dem med ditt stöd

Hos Muslim Aid arbetar vi med våra partners att leverera mat, rent vatten, sjukvård och väsentliga förnödenheter till de drabbade i Jemen krisen.

Vi har arbetat med våra samarbetpartners på marken för att leverera:

  • Akut katastrofhjälp 
  • Mat och livsviktig näring
  • Sjukvård
  • Skydd
  • Utbildning

Ren vattenförsörjning och hälsovård

Med hundratusentals Jemenitiska människor fördrivna både inom landet samt många som tvingats fly till grannländer är vi i desperat behov av ditt bidrag som i många fall är livsavgörande. Vi gör vad vi kan, men det finns fortfarande miljoner människor som behöver vår gemensamma hjälp.

Rädda liv – agera nu

Du kan hjälpa oss att fortsätta våra ansträngningar att rädda och förbättra miljontals människors liv. 

Din donation kan förse mat till svältande familjer, lindra deras hunger och upprätthålla sin kraft.

Du kan hjälpa oss att ge mjölk till bebisar som inte kan amma eftersom deras mödrar är för undernärda. 

Ditt stöd kan också hjälpa oss att förse med grundläggande medicinsk hjälp samt mediciner och immunisering för att förhindra spridningen av infektioner och sjukdomar.

På muslimaid.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.