Nödläge i Syrien

Över en halv miljon människor har förlorat livet i det blodiga inbördeskriget i Syrien. Och mardrömmen fortsätter för dem som har överlevt svält, sjukdomar och urskiljningslöst våld. Din donation kan vara en livlina för dem.

Fler än 5,6 miljoner Syrier har flytt landet och ytterligare 6 miljoner är interna flyktingar som genomlider alla möjliga hemskheter dag som natt.

Mödrar, fäder och barn har dödats i luftanfall som har förstört regioner, utplånat hela städer och inte lämnat något annat efter sig än förstörelse. De som överlevt är skadade och svårt traumatiserade. De som kan finna kropparna efter sina nära och kära är oförmögna att begrava dem.

Kaos, förödelse och död

Sedan oroligheterna började 2011 har många barn fötts och växt upp i en värld där allt de känner till är våld och förtryck. Miljoner oskyldiga familjer har betalat priset för politiska spänningar och har förlorat både sina nära och kära och sina hem. Sjukhus, skolor och andra samhälleliga inrättningar har lagt ner sin verksamhet. Mat, rent vatten och elektricitet är en bristvara.

Detta är en humanitär kris

De som har flytt för sina liv räknas till de lyckliga, även om de nu lever under extrem fattigdom. Miljontals internflyktingar i Syrien exponeras kontinuerligt för svält, sjukdomar och våld. Konflikten är obeveklig, och det finns ett enormt behov av hjälpmedel inklusive hygienartiklar och medicinsk utrustning. Basal infrastruktur såsom vägar, transport och kommunikation är i princip obefintlig. Damaskus, Aleppo och östra Ghouta har förstörts.

De som befinner sig mitt i konflikten är utsatta, inte bara för bomberna som förstör deras hem, utan också för sexuell exploatering, slaveri, organstöld och fångenskap. Barn och kvinnor är särskilt utsatta och tvingas till otänkbara handlingar.

Rädda ett liv i Syrien. Skicka livsviktigt stöd

Muslim Aid arbetar aktivt i Syrien och levererar nödhjälp till de som är fångade i konflikten. Din donation kan hjälpa oss att skicka livsavgörande förnödenheter. Ditt bidrag är avgörande för att skydda de mest utsatta.

Föräldralösa barn och äldre som har förlorat sina familjer är utsatta i större utsträckning än andra då de inte klarar sig själva. Utan din hjälp minskar deras chanser att överleva. Vi och våra samarbetspartners gör allt som står i vår makt för att rädda de som drabbats av en av de största humanitära katastroferna i vår tid.

Vi behöver din hjälp idag

Ditt stöd till Syriens befolkning är bokstavligt talat skillnaden mellan liv och död. Det finns ingen tid att förlora. Liv förstörs varje dag.

För endast 745 kr kan du förse en hel familj med ett livsmedelspaket. Livsmedelspaketen innehåller också förnödenheter till bebisar, såsom välling, blöjor, våtservetter och kex.

Ditt bidrag går också till att betala för nödvändiga medicinska förnödenheter som används för att behandla sjuka och skadade, inklusive kraftgeneratorer till sjukhus och medicinska kliniker.

Över en halv miljon människor har förlorat sina liv i inbördeskriget. Miljontals syrier hotas av våld, sjukdomar och svält. Dina donationer är oerhört viktiga.