Nödläge i Jemen

Fler än 8,4 miljoner människor kämpar för sin överlevnad. Ett barn under fem år dör var tionde minut.

Oroligheterna i Jemen fortsätter och det pågår en kontinuerlig underminering av samhällsstrukturerna. Livsmedelskedjorna har trasats sönder och miljoner människor lider av allvarlig undernäring. Gamla, gravida och spädbarn är särskilt utsatta.

Tusentals liv har redan förstörts och ännu fler riskerar att få sina liv förstörda.

Konflikten började 2015 och har orsakat fullständig förödelse. Hem, skolor och företag har förstörts, vilket har lett till att den jemenitiska ekonomin har kollapsat. Hittills har 250 000 människor fått sätta livet till och fler än 4 000 000 människor har tvingats att fly sina hem. Den huvudsakliga importen av mat, bränsle och nödvändiga förnödenheter har strypts samtidigt som jemeniterna kämpar för sin överlevnad.

Detta är en humanitär kris och den pågår just nu.

Miljoner människor riskerar att svälta ihjäl eller att drabbas av sjukdom och våld. Tusentals hem har förstörts och tusentals familjer har blivit hemlösa. Konflikten eskalerar och det råder brist på mat och medicinsk utrustning, trots pågående insatser från välgörenhetsorganisationer och FN för att få till stånd en vapenvila.

Vi kan hjälpa dem med ditt stöd.

Muslim Aid arbetar med sina partners för att leverera mat, rent vatten, sjukvård och väsentliga förnödenheter till de drabbade i Jemen.

Vi har arbetat med våra samarbetspartners på marken för att leverera:

  • Akut katastrofhjälp
  • Mat och livsviktig näring
  • Sjukvård
  • Skydd
  • Utbildning
  • Ren vattenförsörjning och hälsovård

Hundratusentals jemeniter har fördrivits från sina hem. En del av dem lever som internflyktingar medan andra har flytt till grannländerna. De är i desperat behov av dina donationer. Dina donationer kan vara livsavgörande. Vi gör så gott vi kan, men med din hjälp kan vi hjälpa och rädda ännu fler.

Rädda liv – agera nu.

Du kan hjälpa oss att fortsätta våra ansträngningar för att rädda och förbättra miljontals människors liv.

Din donation kan förse svältande familjer med mat, lindra deras hunger och ge dem kraft att stå ut.

Du kan bidra till att ge mjölk till bebisar som inte kan amma eftersom deras mödrar är för undernärda.

Din donation kan också gå till grundläggande medicinsk hjälp samt mediciner och immunisering för att förebygga spridningen av infektioner och sjukdomar.

Fler än 20 miljoner människor i Jemen är i desperat behov av hjälp. Krig och fattigdom har skapat världens värsta pågående humanitära katastrof. Jemens befolkning är i desperat behov av ditt stöd.

© Copyright 2023. Muslim Aid Sverige. All Rights Reserved.

Serving humanity since 1985.