Jordbävning i Turkiet och Syrien

Föreställ dig att du pussar dina barn godnatt och sedan går och lägger dig för att sova. Tänk dig att du vaknar mitt i natten av att hela huset skakar våldsamt. Du och din make/maka springer till barnens rum för att få ut dem ur huset.

Föreställ dig att du i panik lyfter barnet ur sängen och rusar ut ur huset. När du väl kommer ut rasar det ihop, och du ser dig omkring och inser att varken din make/maka eller dina andra barn har hunnit ta sig ut.

Tänk dig att du hör rop på hjälp under rasmassorna och den panik som kryper på dig när du inser att de ligger begravda under tusentals kilo bråte som du inte kan röja undan med dina bara händer.

Detta är precis vad som har hänt i sydöstra Turkiet och norra Syrien. Jordbävningen har krävt tusentals dödsoffer, och flera hundra byggnader har förstörts. Dödstalen fortsätter att stiga, och många människor ligger i skrivande stund begravda under rasmassorna och väntar på hjälp.

Människorna i Turkiet och Syrien behöver din hjälp nu!

Två dödliga jordbävningar av magnituden 7,8 och 7,6 drabbade södra Turkiet och norra Syrien i februari. Tragiskt nog har över 50 000 människor dödats, och dödssiffran förväntas stiga dramatiskt. Byggnader och bostadskvarter har pulveriserats medan människor låg och sov.