Fadder

Skänk pengar till änkor och föräldralösa barn. Profeten, må Guds frid och välsignelser vara med honom, sade: ”Jag och den som försörjer en faderlös ska vara som dessa två i Paradiset”, och han höll upp pekfingret och långfingret och lämnade ett litet mellanrum mellan dem. [Bukhari]

 kr. 
Personlig Information

Kortuppgifter
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Donationstotal: 500 kr. 

Beskrivning

Miljontals familjer har slitits sönder när en familjemedlem har dött eller dödats. Änkor och föräldralösa lämnas plötsligt åt sig själva samtidigt som de försöker hantera förlusten av en far eller en make.

 

Ingen tid att sörja.

 

Fattigdom, krig och naturkatastrofer skördar många liv, och i många samhällen har män fått sätta livet till när de skyddade sina familjer.

 

I Syrien har kvinnor bevittnat när deras nära och kära har dödats i ett krig som inte visar några tecken på att ta slut. I Gaza har årtionden av konflikter trasat sönder de yngre generationernas hopp om en bättre framtid.

 

Ensam, chockad och orolig för framtiden.

 

Många kvinnor står inför den svåra utmaningen att lugna och trösta barn som sörjer sina fäder. De saknar arbete, barnomsorg och bor i skyddsrum eller provisoriska hem. Att tillgodose grundläggande mänskliga behov, såsom värme och mat är en kamp i sig. Rent rinnande vatten är en lyxvara. Utbildning en dröm. Och sorgen tar aldrig slut.

 

Ge dem det stöd och den hjälp de behöver.

 

Muslim Aid arbetar aktivt runt om i världen för att ge samhällets mest utsatta det stöd de behöver. Med hjälp av ditt stöd kan vi förmedla:

  • Näring till barn, gravida och ammande mödrar
  • Utbildning och färdighetsträning för att änkor ska bli självförsörjande
  • Stöd till över 1 400 föräldralösa barn
  • Tauma-rådgivning och stöd för dem som har drabbats av konflikter och förlorat nära och kära
  • Stöd till kliniker för nyfödda barn

Du kan hjälpa dem att återuppbygga sina liv.

 

Dina donationer till änkor och föräldralösa barn kan hjälpa oss att hjälpa dem.